Uutiset

ELY-keskukselta energia-avustusta öljylämmityksestä pois siirtymiseen

Öljylämmityksestä pois siirtymiseen myönnetään rahallista avustusta 1.9.2020 alkaen. Avustuksen myöntää ja lisätietoa antaa valtakunnallisesti Pirkanmaan ELY-keskus.

  • Avustusta saa 4000 euroa, kun ympärivuotisessa asuinkäytössä olevasta pientalosta poistetaan öljylämmitysjärjestelmä ja tilalle vaihdetaan ilma-vesilämpöpumppu, maalämpöpumppu tai kaukolämpöjärjestelmä (esim. Jäspi Tehowatti Air ilma-vesilämpöpumppu, Jämä Star/Star RST maalämpöpumppu tai Jäspi Kauko 20/60 kaukolämpökeskus).
  • Muihin ei-fossiilisiin lämmitysmuotoihin siirryttäessä tuki on 2500 euroa, koskien esim. Jäspi Tehowatti sähkökattilaa tai Jäspi Econature 40 puukattilaa. 
  • Jos taloon jää öljykattila vaikka vain varallekin, tukea ei saa.

Avustusta saa myös takautuvasti 1.6.2020 jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella, ja avustus maksetaan, kun hakija on ensin maksanut kustannukset kokonaan. Avustusta ei myönnetä, jos kustannuksiin on haettu kotitalousvähennystä tai muuta avustusta. Jäspi-Lämmitysrahoitus ei estä avustuksen saamista.

Lisätietoa avustuksesta saat Pirkanmaan ELY-keskukselta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/oljylammityksen-vaihtajalle ja Ympäristöasioiden asiakaspalvelusta: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/ymparistoasiakaspalvelu, puh. 0295 020 900, ympariston.asiakaspalvelu (a) ely-keskus.fi.

Avustusta haetaan täällä: https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi (hakukenttään tulee syöttää: Avustus asuinrakennuksen öljylämmityksestä luopumiseksi).

Huom. ELY-keskuksen tuki on eri asia kuin ARA:n jo aiemmin myöntämä energia-avustus, joka palvelee taloyhtiöitä.

Lue myös Jäspin blogikirjoitus, jossa kerrotaan, kuinka Vahantin perheessä vaihdettiin ikääntynyt öljylämmitysjärjestelmä ilma-vesilämpöpumppuun ja lämpöpatterit vesikiertoiseen lattialämmitykseen:

Näin saadaan energiaeurot talteen ja sähkölasku siedettäväksi

Jaa artikkeli